Pro
22
2. Giro di Monte Grande
PDF Ispis E-mail

Udruga mladih Velog Vrha „sVrha" i Pustolovno ekspedicijski klub „Into the Wild" vam predstavljaju „2.Giro di Monte Grande" , trail utrku za male i velike.Manifestacija je održana 6.12.2014. u Puli na Velom Vrhu. Utrke su raspoređene u 5 kategorija (80m za malu djecu, 1000m za 1. i 2. razrede osnovnih škola, 1000m za 3. i 4. razrede osnovnih škola, 6km za građane i rekreativce, 11km za sportaše). Start i cilj nalaze se kod trim staze - Park mladeži, s početkom u 10.00 sati.
 

 

Trail utrkom se smatra hodanje/trčanje po neravnom terenu. Staze prolaze kroz šume i livade, ali su sve označene, ne može se izgubiti, ne treba karta ni kompas, treba samo trčati, ili hodat kad je teško ili kad je pogled predivan.


Trčanje je jedan od najjednostavnijih oblika bavljenja sportom, sve što treba je volja, oprema te lokacija. Za lokaciju je bitno da je u blizini, da je dovoljno duga staza i da se može na njoj opustiti i prepustiti trčanju. Jedna od takvih se nalazi u Puli u kvartu Veli Vrh uz cestu Partizanski put. Kao start se nameće lokacija trim staze s parkiralištem odakle slijedi splet puteva i puteljaka koji  nude niz staza kroz koji si odabirete profil i dužinu za trening. Zona je omeđena sa zapada ulicom Partizanski put, s juga i istoka državnom prugom za Pulu, a ako se udalji previše na sjever na putu će se naći Galižana. Uz stazu će se naići na Austrougarsku tvrđavu, kamenolom, maslinike, vinograde, livade s konjima, ovcama, a ako se prepusti uživanju u prirodi otkrit će se i dio s kojeg se prostire pogled na Brijune i brijunsko priobalje.

Ukupan broj natjecatelja iznosio je 166 od čega 76 odraslih i 90 djece iz svih krajeva Istre, s područja Rijeke, Zagreba, Slavonije, Srbije i Slovenije.

Poredak – Žene

MINI TRAIL 11km – 1. Tadeja Krušec, 2. Irena Mosić-Šajatović, 3. Senka Senković

MIKRO TRAIL 6km – 1. Tea Mirković, 2. Indira Mrkonjić, 3. Kristina Glavinić

NANO TRAIL 1000m – 1. Vanessa Vitasović, 2. Karla Brgić, 3. Rene Pelikan

PIKO TRAIL 1000m – 1. Nicole Fornažar, 2. Andrea Herner, 3. Anika Bošković

MONTIĆ TRAIL 80m – svi su pobjednici

Poredak - Muškarci

MINI TRAIL 11km – 1. Goran Modrušan, 2. Stiven Vunić, 3. Ivan Blečić

MIKRO TRAIL 6km – 1. Dean Svitić, 2. Dean Trišić, 3. Semir Latić

NANO TRAIL 1000m – 1. David Ukota, 2. Roko Milotić, 3. Herner Jan Tomas

PIKO TRAIL 1000m – 1. Noa Pliško, 2. Ivor Jurcan, 3. Leonardno Draguzet

MONTIĆ TRAIL 80m – svi su pobjednici

Utrku je posjetilo tristotinjak posjetitelja/navijača poglavito iz Istre, Rijeke, Zagreba, Slovenije i Italije.